Utforska vårt breda frösortiment av olika sallatssorter. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren odlare, hittar du här rätt sallatsfrö för din trädgård, balkong eller hydroponiska odling. Sallat trivs i svalare klimat och kan skördas regelbundet för färska måltider. Starta din odling och njut av hälsosamma, egenodlade sallader!
Denna sallat är en kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Romansallaten ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
Frö till Plocksallat Grünetta, en tidig sallatssort med ljusgröna blad med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås under stora delar av säsongen och odlas...
Frö till Sallat Great Lakes, en klassisk isbergssallat som är anpassad till det nordiska klimatet med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader...
Ekologiska frö till Romansallat Parris Island Cos, en sallat med krispiga och saftiga blad och något mindre sallatshuvuden. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60...
En tidig sort av snabbväxande bladsallat med ursprung från Grand Rapids Michigan, USA. Utvecklingstid 35-50 dagar (ca 30 dagar för Baby Leaf). Salladen odlas för vår, sommar -och höstskörd. Salladsbladen...
En medeltidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga med en dekorativ grön/brun/mörkröd färgton. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar...
En tidig huvudsallat som bildar ljust gröna och fasta huvuden. Bladen är jämna och spröda. Kan skördas som blad eller hela huvuden. Utvecklingstid ca 65 dgr. Odling från frö: Försås...
Medeltidig sort av bladsallat. Bladen är krusiga, lockiga och vackert gröna med rödaktiga inslag/kanter. Krispig och mycket god smak Sallaten växer snabbt ut igen efter den har plockats. Odling från frö: Sås...
Plocksallat 'Australische Gele' är en medeltidig sort av snabbväxande bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Sallatsbladen är krispiga, vågiga och växer igen efter skärning. Uppskattad för sin milda och behagliga smak. Odling från frö: Försås inomhus eller...
Även kallad Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland...
Ekbladssallat med motståndskraft mot sjukdomar. Odlas i öppen jord för vår, sommar och höstskörd. Stora sallatshuvud med många körsbärsröda djupflikiga blad som täcker insidan av växten. Växer bäst i lucker...
Medeltidig rosesnsallat med vackert röda huvuden och vita nerver. Benämns även som Radiccio. Rosensallatens blad är fasta, krispiga och mycket smakrika. Tål frost. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca 3-5 veckor före...
VIntersallat, även benämnd som Vårklynne mâche, Machesallad eller Mâchesallad efter det franska namnet är en sallat fullmatad med näringsämnen och en klassisk komponent i "blandsallad" som normalt hittas i livsmedelsbutiken. Används i färska sallader, som garnering...
Plocksallat 'Bionda A Foglia Riccia' ingår i vårt ekologiska sortiment och är en tidig bladsallatssort. Gröna sallatsblad som är mycket välsmakande och växer ut igen efter att den har plockats....